Spring naar inhoud

Access to Medicines Index

18 november 2014

geneesmiddelen

Access to Medicines Index 2016 access-to-medicine-index-2016_overall-ranking-1200x1200In de Access to Medicines Index worden 20 van ’s werelds grootste farmaceutische bedrijven gerangschikt op basis van hun inspanningen om ontwikkelingslanden van betaalbare gezondheidszorg te voorzien.


Oprichter van de Access to Medicine Foundation wijzigde met deze stichting de koers van zijn carrière. Na in directiekamers van farmaceutische bedrijven zich gericht te hebben op omzetverhogingen, marktaandelen en beursnoteringen, moest hij voor zijn gevoel iets doen met zijn oprecht verlangen om de aandacht binnen farmaceutische bedrijven voor maatschappelijk verantwoord ondernemen te verbeteren. Zijn aandachtspunt werd het bijdragen aan de gezondheidssituatie van mensen in ontwikkelingslanden.

Met de Access to Medicine Foundation ontwikkelde hij de Access to Medicines Index als een instrument om deze bijdrage voor de farmaceutische bedrijven inzichtelijk te maken om ze zo te stimuleren om zich nog meer in te spannen om de gezondheid te verbeteren van ongeveer twee miljard mensen die geen of minimaal toegang hebben tot medicijnen. In de index gaat het niet om ‘naming and shaming’, maar om de goede intiatieven van farmaceutische bedrijven een platform te geven. Hierdoor onstaat een cultuur van goed voorbeeld doet volgen. De index heeft ook invloed op investeerders en het maatschappelijk beeld van het farmaceutische bedrijf. Het inzichtelijk maken van de reputatie van farmaceutische multinationals heeft ervoor gezorgd dat de sector zich weer meer is gaan richten op de kern van hun missie; het faciliteren van geneesmiddelen aan iedereen die deze nodig heeft. De invloedrijke ATM-index wordt inmiddels gesteund door onder meer de Bill and Melinda Gates Foundation.

Klik hier voor het volledige Access to Medicines Index 2016 rapport.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: