Spring naar inhoud

Investering Health Hub Roden: Broedplaats medische technologie.

4 februari 2015

 

HHR1

De vereniging Springboard heeft de afgelopen maanden samen met VDL Wientjes, IMDS Roden, Alvimedica Assen, TCNN, Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN), de provincies Drenthe, Groningen, de gemeente Noordenveld, het UMCG, de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanze Hogeschool en het Noorderpoort College gewerkt aan het realiseren van een nieuw kenniscentrum voor medische toepassingen op het voormalige terrein van Cordis in Roden. De komende 5 jaar zal ruim 10 miljoen euro in dit project worden geïnvesteerd. De Health Hub Roden moet zorgen voor nieuwe ideeën, producten en werkgelegenheid (beoogd zo’n 100 fte).

De verbouwing van een deel van het pand, inmiddels eigendom van VDL Wientjes, moet nog beginnen, maar het vertrouwen in een goede afloop is groot. Met de Health Hub Roden wordt een aantal doelen van Springboard gerealiseerd:
  • Hoogopgeleide mensen in de medische technologie  in de regio houden.
  • Bedrijfsleven en onderwijsinstellingen laten samenwerken in praktijkgericht onderwijs, zodat studenten met up-to-date kennis en ervaring makkelijk de weg vinden naar het bedrijfsleven. Voor de studenten wordt een complete vleugel verbouwd en ingericht.
  • Kennisdeling tussen bedrijfsleven en kennisinstellingen. Doordat beide partijen zijn vertegenwoordigd op de campus van de Health Hub Roden zal de drempel worden verlaagd om samen nieuwe producten en technieken te ontwikkelen.

Springboard is dan ook heel blij wat uit de samenwerking van bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen is ontstaan. Een samenwerking die ongetwijfeld zal leiden tot een verdere groei en bloei van de medische technologie sector in Noord Nederland.

Springboard zal ook weer een plek in het pand krijgen voor het organiseren van haar netwerkbijeenkomsten. De eerste bijeenkomst wordt gehouden vrijdagmiddag 13 februari met als heel toepasselijke titel: Groeistuipen van je bedrijf de baas! o.a. gepresenteerd door Jacquelien Willemse van Guide to Lead. Belangstellenden in de medische technogie Noord Nederland: kom gerust langs om de bijeenkomst en de ontwikkelingen te volgen. Gratis aanmelden kan op de Springboard website.

Meer info over de Health Hub Roden:

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: