Spring naar inhoud

GMP de maat gemeten

17 september 2016

 

gmp

De FDA heeft in haar visie voor de 21e eeuw een volgend toekomstbeeld van de farmaceutische industrie neergelegd:

Een maximaal efficiënte, wendbare, en flexibele farmaceutische industrie die betrouwbaar hoogwaardige geneesmiddelen produceert zonder uitgebreid regelgevend toezicht.

Deze droom is ook van toepassing te verklaren op de medische hulpmiddelen industrie en ook de Europese Commissie zal zo’n toekomstbeeld graag gerealiseerd zien. Binnen en buiten de FDA wordt gediscussieerd welke kwaliteitsprestatie-indicatoren hierbij passen, om deze tijdens hun inspecties te toetsen. Volgende week vrijdag zal ik een bijdrage leveren aan de DARQA themadag over dit onderwerp; zie onderstaande aankondiging. Hierbij zal met name vanuit de behoefte van de industrie worden gekeken naar prestatie-indicatoren. Naast GMP, worden door andere sprekers ook bijdragen geleverd van de GCP en GLP principes.

weblogo455x127

DARQA themadag: Quality Metrics – weet wat je meet, analyse van audit resultaten
Op vrijdag 23 september 2016 zal bij Regardz De Eenhoorn in Amersfoort een themadag plaatsvinden met als onderwerp: “Quality Metrics”. Hierin komt het gebruik en belang van metingen als resultaat van en sturingsmechanisme bij audits aan de orde.

Het belooft een boeiende dag te worden waarin Quality Metrics uit verschillende invalshoeken onder de aandacht gebracht worden.

Specialisten uit verschillende aandachtsgebieden zullen vertellen over het opstellen en toepassen van Quality Metrics aan de hand van vragen zoals bijvoorbeeld:

  • Wat zijn kenmerken van goede Quality Metrics?
  • Heb ik de juiste Quality Metrics?
  • Hoe gebruik je Quality Metrics?

Er zal ook aandacht zijn voor het toepassen van technische hulpmiddelen, zoals Trackwise en andere software programma’s.

In het middagprogramma zijn er interactieve workshops waarin je met vakgenoten uit jouw aandachtsgebied (GLP, GCP of GMP) praktisch aan de slag gaat.

Omdat de workshops zijn ingedeeld naar aandachtsgebied (GLP, GCP en GMP), is het van belang dat deelnemers zich bij binnenkomst inschrijven voor een workshop uit het aandachtsgebied naar keuze.

Je bent van harte uitgenodigd om mee te praten en kunt zich hier opgeven voor de themadag

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: