Spring naar inhoud

Ontwerp voor Britse markering productveiligheid

5 februari 2019

normen

De Britse overheid heeft het ontwerp gepubliceerd van de Britse markering, die van toepassing zal zijn op gereguleerde producten in het Verenigd Koninkrijk. Het vervangt de CE-markering voor het geval dat het Verenigd Koninkrijk de EU zonder een deal verlaat.

s300_ukca-mark-960x640

In een ‘no-deal’-scenario zal de EU stoppen met het erkennen van de competentie van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde aangemelde instanties om producten voor de EU-markt te beoordelen. Daarom zullen fabrikanten die in het Verenigd Koninkrijk gevestigde aangemelde instanties gebruiken om producten te toetsen aan de vereisten van EU-wetgeving niet langer de CE- markering kunnen toepassen. De Britse regering is voornemens aangemelde instanties aan te wijzen als Verenigd Koninkrijk goedgekeurde instanties.

In de meeste gevallen hoeven fabrikanten de UK-markering niet onmiddellijk te gebruiken op het moment dat het VK de EU zonder deal verlaat. Fabrikanten kunnen als hun product voldoet aan de relevante EU-vereisten, gedurende een bepaalde periode de CE- markering blijven gebruiken bij het op de Britse markt plaatsen van het product. De Britse overheid zal bedrijven raadplegen alvorens een beslissing te nemen over wanneer deze periode zou eindigen.

Voor producten die naar de EU worden geëxporteerd en momenteel de CE- markering vereisen, blijft de CE- markering vereist om aan te tonen dat ze voldoen aan de relevante EU-regelgeving.

Lees hoe u de nieuwe UKCA-markering kunt gebruiken als het VK de EU verlaat zonder een deal te sluiten.

Bron

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: