Spring naar inhoud

Uitnodiging Spingboard Netwerkbijeenkomst 14 juni: Start-up MedHemScience – Oud bloed in nieuwe zakken

11 mei 2019

Springboard-logo

Op vrijdag 14 juni van 15:00 tot 17:00 wil Springboard u kennis laten maken met startup MedHemScience uit Emmen

In 2015 verplaatste Fresenius Kabi de productie van bloedzakken van Emmer-Compascuum naar Oostenrijk. Daarna volgde een besluit om het verliesgevend product af te stoten. De initiatiefnemers van MedHemScience vonden het zonde dat daarmee kostbare kennis verloren zou gaan. De productie van Hemofreeze werd teruggehaald naar Emmen. Hun business model: opgebouwde kennis gebruiken als vliegwiel voor ontwikkeling van nieuwe business.

Tijdens deze Springboard bijeenkomst komen twee initiatiefnemers van MedHemScience aan het woord. Hendrik van Gent, redevelopment manager bij Business Creation en algemeen Directeur van MedHemScience vertelt over de kansen die hij zag om met de beschikbare mensen met verstand van zaken Hemofreeze te ontdooien en tot een succes om te bouwen. Hij is overtuigd van het belang van een fysieke infrastructuur voor startende medische mkb-bedrijven in het Noorden en heeft hiervoor concrete plannen. Frits Vogt, consultant bij Valserv, Validation Services vertelt over praktische obstakels in de moeilijke tijden van veranderende regelgeving: de validatie van de technologische transfer en het ingewikkelde certificeringsproces.

  • Locatie: IMDS, Ceintuurbaan Noord 150 Roden (GPS: Oosteinde 8 Roden)
  • Inloop is vanaf 14.45 uur
  • Start presentatie om 15.00 uur
  • Eind presentatie om 17.00 uur, waarna er gelegenheid is om na te borrelen

Over de sprekers:

  • Hendrik van Gent was recruitment manager bij Randstad, Lucent Technologies en Shell, directeur bij War Child en directeur van  ontwikkelingsinvesteerder Bid Network. Een bezige bij, met een gedegen kennis van sociaal zakendoen. Hendrik ziet altijd een uitweg, en is niet bang zijn nek uit te steken.
  • Frits Vogt heeft ruim 30 jaar ervaring bij zowel Nederlandse farmaceutische en medische hulpmiddelenbedrijven als bij corporate organisaties over de hele wereld, waarbij hij als verantwoordelijke voor Validatie veel ervaring heeft opgedaan met Aangemelde Instanties en inspectoraten in binnen- (IGJ) en buitenland (o.a. FDA). Frits deelt zijn kennis en ervaring graag met zowel management en directie als met de mensen op de werkvloer en is daarom een echte teambuilder.

Aanmelding

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: